Tuesday, June 12, 2012

mooooooovie!

arini dengan konfidentnye lari dari program WAJIB fac untuk tengok wayang!
tahniah ayu!!(besok menjawab dengan supervisor..padan!)
tadi gi JJ bukitraja tengok citer BOHSIA 2..
                                                               dah tengok??
bagi aku,okla..bolehla..ta rugi rm14..(tak tahu knape wayang kat JJBR tu mahal dari TimesSquare)
kua wayang tu ade gak sumtink yang aku dapat..bagus anak haslam tue bikin cerite ;)
tapi honestly BOHSIA 1 dulu lagi superduper best..aku rase aku ulang tengok dekat doploh kali kot mase kat arau dulu..entah ape la yang seronok sangat..tapi aku memang jatuh cinte abis kat Acai(Sam) tyme tu..power+amazing giler dye acting citer tu..(iye2 je aku)
                                                                terbaekkkk!!
tapi skang bile dye berlakon banyak ngan MIG..hurmmm tak bape nak besh pon ;(
watak tak kuat kot..
tetibe aku da rase macam KIAH PROPA la plak nak komen2 org lain acting..
padahal drama 3rd language aku lagi haremmmm..
jalan cerite ke laut,acting ke awan..ngarot!hahahaha...
malam ni tido senyum lebarlebar(fazrul kate aku kurus sikit)
kahkahkahkahkahkah...;p bye!



Monday, June 11, 2012

godekgodek

assalammualaikum!!
arini pegi kelas balik kelas ade test meniru!
dushhh!
duduk depan lappy sampai kol 1.06 am tak tahu nak watpe.nak tido mate segar bugar seperti burger lagi!
godek2 fb tetibe terjumpe gambar bawah ni..hahahahahaha
ni kalau terjun teross dalam laut ni kompom ta tenggelam punye!ready kiri kanan atas bawah!!
paling tak boleh buat aku ta tahan tu kening dan ekspresi muke dye tu..=.=
gelakkan dia diamdiam.
roomate o roomate!hahahaha entah menang ntah idak la niiii ;)
korean people ni..hihihihi ^.^
taip banyak2 kang kantoi plak kat budak blakang aku ni kang..
dah.bye! 
NYTE

Saturday, June 9, 2012

kat bilik duduk diamdiam

SUNDAY!
very bored day..
tak tahu nak watpe(padahal assignment banyak)...malam tadi tido rumah jue sebab my roommy pegi Melaka 4 da family day.
huh ;( ..
 roommy yang lain sangatla pendiam orangnye..tanye 1 jawab 1 sampai tak tahu camner nak sembang..bayangkan aku yang banyak cakap ni pon lost point kalau dengan roommy2 baru ni..tapi mereke baik.;) so doesnt matter la..
tapi bile bored camni,double triple bored teross la kan..
nak pegi anggerik jumpe mykuzu pulak terase malas di kaki..; ) 
pagi tadi bukak2 buku risk then wat nota ta sampai 15 min da surrender!lazylazyboredbored!phewww...
kalau da kene penyakit malas cenggini memang watpe pon ta jadi la kan..
so,dengan konfident 900% terus typingtyping entah apeape kat sini.
lagipon memang da lame ta write sumtink pon kat sini(alasan)..
oh!petang kang nak pergi wat laksa kat umah jue!
nyummy!!
tak tahula kene penyakit ape aku ni,tapitapi kalau ta makn laksa semingguduaminggu mesti terasa kecacatan otakku!;) ala ala biol gitu..bajet tak cukup protein la kan..
padahal lemak dah meyelubungi whole body! ; )
ok da kene stop skarang!
babye (:

Wednesday, July 13, 2011

d!v0rce is sumtink bad,rite??

DIVORCE=CERAI.pekare petame yang terlintas ble org sebut d!vorce ialah..putus ikatan!!kan?tapi bagi aku..divorce 1 perkataan yang menakutkan.trauma.fobia.serik.divorce buat hidup aku susah.hidup adik aku.hidup mak aku.susah sangat.time orang lain dapat kasih sayang mak,ayah..aku dan adik aku cuma mampu tengok,tersenyum kelat.time orang lain berhari raya,bersalaman dengan kedua ibu bapa,aku dan adik aku cuma mampu memohon maaf dari mak.sedih.1996,aku ditinggal abah.tanpa khabar berite.ape yang aku ingat,abah bagi aku duit 50sen mase nak tinggal kami.kalau aku guna 1 sen setahun pon dah abis,bukan?.mak cuma meniage nasik lemak.tv?jauh skali..rumah aku cume ade pelita..pagi2,kalau korek idong,kompem itam berkerak taik idong!heheh..mandi??kolam tersedia sebelah umah.takde air paip,,minum,mandi,semayang,sume gune air kolam..nasib baik tak kena wabak ke pe kan..pukul 5.30 aku da bangun,mandi,bersiap utk pegi skolah.pelan2 mak kayuh basikal pegi jual nasik lemak kat warung simpang sekolah.sambil tunggu pukul 7pagi,aku dan adik tido atas meja..susah sangat time tu.tapi,aku bersyukur..aku dapat mak yang tak pernah putus asa walau dihina sekalipon..aku ingat lagi,kawan2 akolah pernah ejek aku..dorang kate mak aku buat nasik lemak tekap pakai coli!!balik skolah,aku cite kat mak..nangis mak...time tu aku tak paham kenape mak menangis..tapi bile usia menganjak ke depan..aku semakin paham.tak guna punya kawan!!tapi arini..aku pelajar degree...1 pencapaian yang aku rasa mak bangga dengan aku.adik aku masih berusaha utk stpm.gud luck adik.aku tanak hidup susah lagi..susah bile menjadi orang susah!!mak,anak2 mak ni akan balas usaha,pengorbanan mak tu..ini janji anak2 mak!!pada abah,ayu tak pernah lupakan abah walaupon abah lupa berapa umur anak abah ni skarang.cuma perlakuan abah suatu ketika dulu...meninggalkan kesan mendalam pada diri ayu,pada diri adik...pada kami,,perkahwinan bukan suatu perkara menyeronokkan,bukan suatu perkara membahagiakan..tapi lebih pada penderitaan.mungkin sebab aku dan adik membesar di sekeliling perkahwinan yang hanya membawa masalah.adikku pernah berkata bahawa dia tak ingin berkahwin..aku?jauh di sudut atiku,aku juga begitu tapi ....speechles!

Friday, April 22, 2011

t!po0o -_^

aku rase aku ni macam tengah ditipu ni..ke takpon sebenarnyer..?ke nak biarkan jer??heh!!alah bise tegal biase kot!!takpe2..kite wat bodo jer,,kite tengok..kalau da melampau sgt baru kite bako!!kite bako!kite bako!..hehehe

Thursday, April 7, 2011

kUzU Exc!DENt!!


Kuzu xcident!!
Yup!betol2..
Sangat sedih.susah hati.tak tenteram.
Mule2 nabila bagitaw,aku tak nanges..tapi takley dok diam.buat tu xkena,ni xkena..
Pastu kol fazrul,,teros nanges!!air mate jatuh berderai2.teresak2.poyo kan!!
Ptg tu kol abah kuzu,then dapat dengar suare dye…LEMAH!teros berderai lagi air mate..hai la air mate..betape mudahnye kau jatuh..
Baru minggu ni aku nak merajuk ngan dye.tak angkat dye kol.then dye excident plak.
Luluh hati aku.
Kuzu,
Kalau la kau tu camner sayangnyer aku kat kau,
Walaupon aku slaloo bising2,
Kalaulah kau tahu aku taknak tengok kau ‘terjatuh’ 1 ari nanti
Sorry dear for make your life become unprivate
Sorry and big sorry
Kuzu,
Get well soon ok!!
Then,we can hang out again and again!!
Luv u frenz..<3


Tuesday, February 8, 2011

classmate itu...

warghhhh!!!da lame ta menulis blog..hye blog!!rindoo sama kamoo..ye ye betol...!
hey!skunk ayu da sambong degree!!hihihi alhamdulillah..thanks to ALLAH..
ayu ade ramai classmate baru..yang kawan2 lame dari arau pon ade gak..ne ley tinggal..heee...
tapi arini nak citer sal sorang classmate ni..eeee bengang tol ngan dye..mmg dari 1st tyme kat klas da ta suke sgt kat dye..sbb MULUT LONGKANG!yess..dats him...
arini LONGKANG lagi..ade ke patot dye cakap kat ayu,dah la ngan LOUDSPEAKER dye tuh lagi..dye tanye ayu ape taw..dye tye,"ayu,ko DA KAWEN eh??"what?!!!
kawan2 sebelah dah pandang2 dah..aishhh siot betol...kawen kejadahnye...
ngan SENYUM2 KAMBING dye tuh...ingat lawak??aishh..rase nak bagi penampar kuase kuda jer kat dye!
ello incik,saye TA KAWEN lagi taw..!saye tau la saye gemooks,,ta perlu la tanye saye itu soklan ok!huh...by da way..kalau saye da kawen pon,,what's ur problem??menganggu gugat kuarge anda ker??aish..dye ni kan..boley wat salah paham kat sume org taw..aish...


kawan2...jangan salah paham ok!!